Skrøbelev kirke, skrøbelev, Langeland, Danmark
32U E 612174 N 6087669
Skrøbelev kirke er indviet til Skt. Nikolaus. Kirken har plads til 200 kirkegængere. - Skrøbelev church is dedicated to Skt. Nikolaus. The church has room for 200 church attendants.
Location: Denmark

DANSK:
Skrøbelev kirke er indviet til Skt. Nikolaus. Kirken har plads til 200 kirkegængere.

De ældste dele menes at være fra slutningen af 1000-tallet, men er siden i sengotisk tid blevet ombygget.
Fra romansk tid er der på kirkens sydvæg bevaret en række granitskulpturer, bl.a. et vikingeskib.

I kirken finder vi en del 1400-tals kalkmalerier fra Træskomalerens værksted.

Vi finder også her øens yngste kirkeskib, en kopi af Rudkøbing-skonnerten Agathe, som blev skænket til kirken i 1991 af Alfred Sørensen, Spodsbjerg.

Kirken gennemgik en større renovering i 1957 (bemærk billeder/tegninger i våbenhuset).

Fra denne renovering stammer bl.a. kirkens altertavle, som er formet omkring et billede fra en ældre altertavle fra 1590. Billedet er sat ind i en egetræsramme og forestiller Golgata scenen med Jesus og røverne på korset. Sidefløjene er skåret i eg og belagt med bladguld. Den nordlige fløj viser englen i færd med at fjerne gravstenen påskemorgen. Den sydlige fløj viser Jesu himmelfart. Selve alterbordet er en muret sokkel, hvorpå der er anbragt en stor Ølandssten.

Døbefonten er hugget i granit. Der er indlagt et messingfad med ordene: Lader de små børn komme til mig. Hindrer dem ikke, thi for saadanne ere Guds rige. En dåbskande i messing pryder fadet.

Orglet er fra 1957 og er oprindelig bygget af orgelbygger Vilh. Hemmersam, København. Det er senere bygget om af orgelbygger Bruno Christensen, Terkelsbøl.

Kirken er åben dagligt kl. 8.00-17.00.

ENGLISH: (by google translate)
Skrøbelev church is dedicated to Skt. Nikolaus. The church has room for 200 church attendants.

The oldest parts are believed to be from the late 1000s, but have since been remodeled since bedontic times.
From the Romanesque era, a number of granite sculptures have been preserved in the church's south wall. A Viking ship.

In the church we find some 15th century paintings from the wooden sculptor's workshop.

We also find here the island's youngest church ship, a copy of Rudkøbing skipper Agathe, donated to the church in 1991 by Alfred Sørensen, Spodsbjerg.

The church underwent a major renovation in 1957 (note pictures / drawings in the porch).

From this renovation comes The altarpiece of the church, shaped around a picture from an older altarpiece from 1590. The image is set in an oak frame and represents the Calvary scene with Jesus and the robbers on the cross. Side wings are cut in oak and coated with gold leaf. The northern wing shows the angel in the process of removing the tombstone Easter morning. The southern wing shows Jesus' heaven. The altar table itself is a walled shelf on which there is a large island of the East.

The deaf fountain is carved in granite. There is a brass bat with the words: Let the little children come to me. Do not hinder them, for such is your kingdom of God. A brass bun in brass adorns the dish.

The organ is from 1957 and was originally built by organizer Vilh. Homemade, Copenhagen. It was later rebuilt by organist Bruno Christensen, Terkelsbøl.

The church is open daily at. 8:00 to 17:00.
Active Church: Yes