Lindelse kirke, Lindelse, Danmark
Lildelse Kirke, en helt almindelig landsbykirke - Lildelse Church, an ordinary village church
Location: Denmark

DANSK:
De ældste dele af kirken, kor og skib, er fra sen-romansk tid (ca. 1200-1259. Koret har en smuk halvrund apsis med elegant halvkuppelhvælv. Hovedparten af kirken er i tegl bygget ovenpå en markant sokkel af tilhuggede, skråstillede kampesten. I gotisk tid er først en vestlig forlængelse, derpå tårnet, senere sakristiet og senest våbenhuset bygget til.

Oprindeligt havde kirken, som andre romanske kirker, fladt bjælkeloft. Der er stadig fladt træloft i koret. I gotisk tid blev skibet og tårnrummet forsynet med smukke gotiske hvælvinger. Et enkelt er endnu bevaret i tårnrummet. I 1845 blev de gotiske hvælvinger fjernet og erstattet af den nuværende tøndehvælving.Flere steder på Langeland blev de gotiske hvælvinger på Langeland udskiftet i disse år (f.eks. i nabokirkerne Tryggelev og Fodslette), men de fleste steder af andre hvælv – angiveligt designet af greven på Tranekær. Næsten alle øens kirker hørte under gravskabet Tranekær, og greverne har sat deres tydelige præg på dem. Det for en romansk kirke noget usædvanlige tøndehvælv kan måske forklares ved, at greven var en stor beundrer af C.F.Hansens ny klassicistiske domkirke i København, der blev indviet i 1829 og har et imponerende tøndehvælv. Lindelse kirke er Langelands længste, er dermed det oplagte sted at gøre ham kunsten efter. Selve ideen er mindre oplagt, og tøndehvælvet har voldt kvaler. Dels presser det på toppen af murværket, hvilket medførte en større opspænding i 1993, dels giver det rene hvælv kirken et lidt trist hangarpræg. I 1871 forsøgte man at afhjælpe dette ved at dekorere hvælvet (og sidemurene i vinduerne) med stærkt farvede rosetter, snoninger, ranker og blade. Disse blev senere kalket over. I forbindelse med restaureringen i 1993 forsøgte man at bryde den store flade ved hjælp af den skrå kassette-inddeling. Vægfarven (og farven på stoleraderne) er fra samme år – og også et forsøg på at bryde de meget store, hvide flader. De nuværende vinduer er fra omkring 1830. Der er et tilmuret romansk vindue i koret.

Tårnet havde oprindeligt et firesidet spir – som på Magleby kirke længere sydpå. De nuværende gavle er fra 1830, altså samtidige med vinduerne.

Kilde og flere oplysninger på: (visit link)

ENGLISH: (by google translate)
The oldest parts of the church, cows and ships are from late Romanesque times (about 1200-1259. The choir has a beautiful half-round apsis with elegant hemispherical vaults. The majority of the church is built in bricks on top of a marked base of chopped, tilted campsites. In Gothic time, it is only a western extension, then the tower, later the sacristy and most recently the porch built.

Originally, the church, like other Romanesque churches, had a flat beam ceiling. There is still flat wooden ceiling in the choir. In Gothic times the ship and the tower room were decorated with beautiful Gothic vaults. A single is still preserved in the tower room. In 1845 the Gothic vaults were removed and replaced by the current barrel vault. More places in Langeland were replaced by Gothic vaults at Langeland in these years (eg in neighboring churches Tryggelev and Fodslette) but most places of other vaults - allegedly designed Of the Count on Tranekær. Nearly all the churches of the island belonged to the burial mound Tranekær, and the graves have clearly marked them. The unusual barrel of a Romanian church may be explained by the fact that the Count was a great admirer of C.F.Hansen's new classical cathedral in Copenhagen, opened in 1829 and has an impressive barrel of thorns. Lindelse Church is Langeland's longest, thus the perfect place to make him the art of. The idea itself is less obvious, and the barrel of the barrel has provoked sorrow. At the same time it presses on the top of the brickwork, which resulted in a greater tension in 1993, partly giving the clean vaulted church a somewhat sad hangar style. In 1871, it was attempted to remedy this by decorating the vaults (and side walls in the windows) with heavily colored rosettes, twists, rows and leaves. These were later chalked over. In connection with the restoration in 1993, it was attempted to break the large surface using the slanted cassette layout. The color of the wall (and the color of the chairs) is from the same year - and also an attempt to break the very large white surfaces. The current windows are from around 1830. There is a walled Romanian window in the choir.

The tower had originally a four-sided spire - as in Magleby church further south. The existing gables are from 1830, thus simultaneous with the windows.

Source and more information: (visit link)
Active Church: Yes