Kostel svatého Ondreje, Slavonín-Olomouc, Czech republic
33U E 661558 N 5493010
Puvodní gotický kostel pochází ze 13. století. The original Gothic church dates back to the 13th century.
Location: Olomoucký kraj, Czechia

První písemná zmínka o kostele pochází z roku 1364, ovšem vzhledem ke gotickému jádru budovy lze usuzovat, že pochází již ze 13. století.
K puvodnímu gotickému kostelu byla ve 14. století na severovýchodní strane pristavena kaple. V následujících stoletích nekolikrát kostel prestavován. Nejpodstatnejší prestavba probehla v letech 1802 a 1840.

The first written mention of the church dates back to 1364, but due to the Gothic building it can be assumed that it dates back to the 13th century.
Type of Church: Church

Status of Building: Actively in use for worship