Hradcany - "The Illusionist" - Prague, Czech Republic
A scene from Czech movie The Illusionist
Location: Hlavní město Praha, Czechia

In turn-of-the-century Vienna, a magician uses his abilities to secure the love of a woman far above his social standing.

Genre: Drama, Romantic, History
Site address: Hradcanské nám., Praha 1-Hradcany
Scene description: Chief Inspector Uhl found the stealing of Sofi's medallion and his gaze toward a man in a long beige coat with a raft that had struck him a while ago.

=========================================================

Eisenheim je nejvetší iluzionista, kterého Víden 19. století zná a obdivuje. Na jevišti divadla nechává pred zraky užaslého publika rust pomerancovníky, létat motýly, vznášet karty, cas zde prestává existovat a iluze naplnuje celý sál. Jeho vehlas se šírí bleskovou rychlostí. I princ Leopold se doslechne o této skvelé atrakci a rozhodne se spolu se svou snoubenkou hrabenkou Sofíí vypravit na jeho predstavení. Nikdo z prítomných do té doby netušil, že se hrabenka a kouzelník znali. Vzpomínky na jejich nenaplnenou mladistvou lásku se vrací v plné síle. Stejne jako v detství se jim do cesty postaví rozdílné spolecenské postavení, ale tentokrát už o sebe nechtejí prijít. Obnovení vztahu mladých lidí dosahuje vrcholu, žárlivý Leopold tomu chce ucinit prítrž, nebot by to ohrozilo jeho šanci na udržení chátrajícího císarství. V jedné z roztržek "budoucího" císarského páru dojde k vyhrocení situace, která koncí Sofiininou smrtí. Prípad se snaží vyrešit ríšský inspektor Uhl a Eisenheim rozehrává na predstavení nejvetší iluzi svého života, aby odhalil pravého vraha. Ani duvtipný inspektor netuší, jakou presvedcivost mohou mít iluze v rukou opravdového mistra.
Movie or TV Show: The Illusionist

Year Released or First Aired: 2,006.00