Hradcany - "Immortal Beloved" - Prague, Czech Republic
A scene from UK /USA movie Immortal Beloved
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The life and death of the legendary Ludwig van Beethoven. Besides all the work he is known for, the composer once wrote a famous love letter to a nameless beloved, and the movie tries to find out who this beloved was--not easy, as Beethoven has had many women in his life.

Genre: Drama / Romance / HistoricalBiographical, History
Site address: Salmovský palác, Hradcanské nám. 1, Praha - Hradcany
Scene description: a funeral of Ludwig van Beethoven in Vienna

=========================================================

Další životopisný snímek o Ludwvigu van Beethovenoví Nehynoucí láska vychází z historického faktu: v Mistrove pozustalosti byly nalezeny dopisy, urcené žene, oslovované skladatelem "Meitle unsterbliche Geliebte" (v ceštine uvádené jako Nesmrtelná milenka; zde Nehynoucí láska). Badatelé dosud marne pátrají po její totožnosti. Anglický scenárista a režisér Bertnard Rose predkládá vlastní verzi v
níž prevládá spíše romatismus a fikce než historická skutecnost. Príbeh se odvíjí jako pátrání Beethovenova oddaného prítele Antona Schindlera, který po gériove smrti (1827) hledá ženu jeho života. Setkává se s nekolika Ludvvigovýwi milenkami jež vzpomínají na minulost. Nakonec Schindler pochopí, že hledanou neznámou
je Johanna, manželka Beethovenova bratra Caspara, kterou Ludwig dlouhá léta težce urážel a ponižoval. Podle této spekulace je Beethoven i otcem jejího syna Karla, jehož sám léta vychovával - Výpravný kostýmní snímek je natocen v zastaralém klíci životopisných filmu. Dej se odvíjí v retrospektivách: zahrnujících epizody z celého skladatelova života s durazem na jeho vztahy s ruznými ženami.
Movie or TV Show: Immortal Beloved

Year Released or First Aired: 1,994.00