Hradcany - "Zabil jsem Einsteina, pánové" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Zabil jsem Einsteina, pánové
Location: Hlavní město Praha, Czechia

This futuristic science fiction comedy features an atomic bomb blast that causes women to grow beards and lose the ability to have children. A summit meeting is held at the United Nations, with the proposed solution of building a time machine. The decision is made to travel back in time and murder Einstein, with the hopeful result being that without the noted mathematician's research there will be no atomic bombs.

Genre: Comedy
Site address: Hradcanské námestí, Praha-Hradcany
Scene description: On the way to the physical institute.

=========================================================

Fantastický príbeh, jehož dej se odehrává strídave v Americe, nekdy na prelomu druhého a tretího tisíciletí, a v Praze roku 1911, je založen na myšlence, zda a do jaké míry by predcasná smrt zakladatele moderní fyziky Alberta Einsteina ovlivnila vývoj naší civilizace. Na rozdíl od vetšiny del tohoto žánru, které posunují dej do daleké budoucnosti, se zde dej naopak vrací pomocí "stroje casu" do minula. Jako historický fakt autori oznacili skutecnost, že profesor Einstein mohl prijít v Praze roku 1911 o život - na této myšlence je postaven celý dej filmu. Príbeh se odehrává "v budoucnosti", konkrétne v roce 1999. Skupinka bojovne naladených fanatiku si pohrává s nebezpecným vynálezem - takzvanou bombou G, kvuli které ženy obrustají plnovousem a nerodí deti. Pri hledání viníka toho všeho dojde lidstvo k názoru, že všechno má na svedomí zakladatel moderní fyziky. Do minulosti proto odlétá výprava profesora Moora s jediným cílem - zabít mladého Alberta Einsteina...
Movie or TV Show: Zabil jsem Einsteina, pánové

Year Released or First Aired: 1,970.00