Kokkedal station - Kokkedal - Denmark
33U E 343849 N 6198171
Kokkedal Station is a railway station serving the suburb of Kokkedal on the coast of North Zealand north of central Copenhagen.
Location: Denmark

DEN: Kokkedal Station er en station på Kystbanen beliggende i Nordsjælland på kommunegrænsen mellem Fredensborg og Hørsholm kommuner.

Stationen er oprindeligt anlagt i 1906 som et billetsalgssted for Kokkedal Slots ejere, men i de forløbne år er stationen udbygget flere gange. Kokkedal Station fik status af rigtig station i 1916, og i 1944 fik stationen sin nuværende stationsbygning.

Da Kystbanen blev projekteret, mente man ikke, at de spredte gårde i området kunne retfærdiggøre en station på stedet, men DSB blev efterhånden udsat for et stærkt pres fra de få men indflydelsesrige gårdejere.

I køreplan for 2012/2013 er der i visse tidsrum op til 6 tog i timen i hver retning, dvs. mod Helsingør i den ene retning eller mod Københavns Hovedbanegård i den anden. Nogle af togene kører fra København videre til Københavns Lufthavn, Kastrup, Helsingborg, Göteborg, Kalmar eller Karlskrona.

På stationspladsen vest for stationen – som blev ombygget i midten af 1990'erne – er der taxiholdeplads, gratis p-pladser og busterminal med lokale og regionale busser (S-busser) med forbindelse til Hørsholm Bymidte/indkøbscentret Hørsholm Midtpunkt, Birkerød, Kongens Lyngby, Farum mv.

Busterminal
Busterminalen består af fem stoppesteder (status 30. januar 2017):

500S mod Ørestad st.
383 mod Mikkelborg Park; 383 mod Rungsted Kyst st.
353 mod Helsingør st.
365R mod Fredensborg st.
150S mod Nørreport st.

EN: Kokkedal Station is a station on the Kystbanen located in North Zealand on the municipal boundary between Fredensborg and Hørsholm municipalities.

The station was originally built in 1906 as a ticket sales point for Kokkedal Slot owners, but in recent years the station has been expanded several times. Kokkedal Station was given the status of real station in 1916, and in 1944 the station received its current station building.

When the coastal run was projected, it was not believed that the dispersed farms in the area could justify a station on the spot, but DSB was gradually exposed to strong pressure from the few but influential farm owners.

In the roadmap for 2012/2013 there are up to 6 trains per hour in each direction, for certain periods. Towards Helsingør in one direction or towards Copenhagen Central Station in the other. Some of the trains run from Copenhagen to Copenhagen Airport, Kastrup, Helsingborg, Gothenburg, Kalmar or Karlskrona.

At the station station west of the station - which was rebuilt in the mid-1990s - there is a taxi rank, free parking spaces and bus terminal with local and regional buses (S-buses) connected to Hørsholm City Center / Hørsholm Center Center, Birkerød, Kongens Lyngby , Farum, etc.

Bus terminal
The bus terminal consists of five stops (status 30 January 2017):