Hradcany - "Psohlavci" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Psohlavci
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Dog's Heads (Czech: Psohlavci) is a 1955 Czech drama film directed by Martin Fric, based on the novel of the same name by Alois Jirásek. It was entered into the 1955 Cannes Film Festival.

Genre: Drama, History
Site address: Cernínská ul., Praha-Hradcany
Scene description: Kozina calls from the prison window to Hana, but she does not hear him.

=========================================================

V polovine sedmnáctého století chrání šumavské hranice Chodové, kterí za tuto službu požívají svobody od poddanství a podléhají prímo králi. Po bitve na Bílé hore jsou však prodáni ríšskému radovi Lamingerovi, lidove prezdívanému Lomikar. Ten jejich práva neuzná a nutí je do roboty. Chodové se bourí a odvolávají se na královské listiny, které jim jejich výsadní postavení zarucují. Lomikar však vetšinu pergamenu spálí. Dve nejduležitejší listiny však naštestí uchovala matka Jana Sladkého Koziny. S nimi se chodská delegace pokusí uplatnit spravedlnost nejprve ve Vídni, poté u apelacního soudu v Praze. Po uveznení Koziny a jeho dvou druhu dojde k povstání proti vrchnosti? Stejnojmenný román Aloise Jiráska natocil v barevné verzi v roce 1955 režisér Martin Fric.
Movie or TV Show: Psohlavci

Year Released or First Aired: 1,955.00