Lovecký zámecek - Lednice, Czech Republic
33U E 634415 N 5406910
CZ: Lovecký zámecek, stojící v katzelsdorfském lesíku nad Stredním rybníkem (nedaleko Janova hradu) // EN: Hunting lodge standing near Janohrad castle - Lednice
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CZ:
... je jednou z drobných staveb Lednicko-valtického areálu. Klasicistní zámecek stojí pri ceste z Lednice k Janohradu a do Kancí obory asi 2 km východne od Lednice. Byl postaven v letech 1805 - 1806 podle návrhu Josefa Hardmutha. Zámecek je volne stojící dvoupodlažní budova, v prvním patre s lodžií vymezenou šesti toskánskými sloupy na hranolových podstavcích spojených kuželovou balustrádou, na nichž spocívá nízká strecha. Pod lodžií je v prízemí trojosé pulkruhove zaklenuté podloubí.
Stavba sloužila jako hájovna a z terasy umožnovala panstvu sledovat parforsní hony konané na louce pred hájovnou.
Budova náležela po r. 1945 Krajskému stredisku státní památkové péce v Brne a sloužila jako ornitologická pozorovatelna. Po r. 1990 byla prodána soukromému vlastníkovi.
Prístupný pouze exteriér !!!
Je chránen jako kulturní památka Ceské republiky.

Zdroj: ( Visit link )

EN:
... is one of the smaller buildings in the Lednice-Valtice . Classical mansion stands in the way of the refrigerator to Janohrad castle and into the Boar fields about 2 km east from the refrigerator. It was built between 1805 - 1806 designed by Josef Hardmuth . The manor is a freestanding two-storey building, the first floor with balcony defined by six Tuscan columns on pedestals connected prismatic conical balustrade upon which the low roof. Below the balcony on the ground floor triaxial semicircular vaulted arcades .
The building served as a lodge and terrace to watch the masters allow hunts held on the meadow in front of the lodge.
The building belonged after r. 1945 Regional Center of State heritage preservation in Brno and served as an ornithological observation. After the year. 1990 was sold to a private owner.
Accessible only exterior !!!
It is protected as a cultural monument of the Czech Republic.