Malá Strana - "Otec Kondelík a ženich Vejvara" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Šéfe, jdeme na to!
Location: Hlavní město Praha, Czechia

A scene from Czechoslovak movie Otec Kondelík a ženich Vejvara
A story of a small-town environment and community of Prague from the nineties of the nineteenth century

Genre: Comedy
Site address: Hroznová 3a, Praha-Malá Strana
Scene description: welcoming wedding front

=========================================================

Humoristický román Ignáta Hermanna, který tak verne a shovívave zpodobnuje malomestské prostredí Prahy z let devadesátých predminulého století, znovu zlákal filmare k zfilmování. Diváci meli ješte v dobré pameti nemý film, kdy nekterí herci prešli do zvukového a tak jde predevším o srovnání. Tehdy nový a zvukový film režiséra Krnanského mel všestranne vyšší úroven. Režisér i jeho spolupracovníci si byli vedomi, že fraškovité podání by ublížilo jak dílu, tak i lidem té doby, pracovitým srdecným, plným vlasteneckého zápalu, jak se jevili zejména v pomeru k Sokolu, a proto ve všech scénách, které byly nadnášeny humorem slova i deje, byla zachována umírnenost i vkus, bohužel v ceských filmech tech casu jev pomerne vzácný.
Movie or TV Show: Otec Kondelík a ženich Vejvara

Year Released or First Aired: 1,937.00