Malá Strana - "Neohlízej se, jde za námi kun" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Neohlízej se, jde za námi kun
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Postwoman Mrs Skorepa, her husband the ambulance driver Mr Skorepa and their eleven-year-old twins Petr and Pavel live in Prague in Malá Strana (Lesser Town), one of the Prague's historical and oldest quarters. The boys are crazy about cars and everything linked to them. They don't share their father's love of classical music. On the other hand, they are crazy about the newly announced scrap yard competition for paper collection. The lottery tickets awarded for every ten kilograms of old paper collected could win them a go-kart.

Genre: Children, Comedy
Site address: Hroznová 4, Praha-Malá Strana
Scene description: on this square, the boys hid behind the corner, because they saw the mother coming out of the house.

=========================================================

Jedenáctiletá dvojcata Petr a Pavel Skorepovi žijí s rodici v malostranském cinžáku. Jejich jediným zájmem jsou rychlá kola a velkým snem motokára. Zpusobem, jak ji získat, je velká slosovací soutež ve sberu papíru, ve které je hlavní cenou. Rozhodnou se štestene rázne pomoci a zacnou starý papír pilne sbírat. S pomocí spolužacky Mihule dokonce usporádají ve škole dražbu svých cenností, ve které se platí losy. Ty pribývají a kluci, presvedceni o svém vítezství, vybudují v kulne na dvorku depo. Objeví se však atraktivní sousedka Rozkošná, která si koupila auto a kulna by se jí náramne hodila. Další rána je ceká pri slavnostním slosování. Motokáru vyhraje neznámý tlouštík. Kluci si za svou hromádku losu odvádejí domu živého kone, po kterém toužila neznámá dívka s ohonem. Jejich výhra dostane jméno Ferda a vzbudí poprask nejen doma a na dvore, ale také ve škole, kam musí s nimi, protože ho nemá kdo hlídat. Prestože potíží neubývá, postupne si Ferdu celá rodina zamiluje. Je však zrejmé, že kun musí z domu. Když si pro nej prijde kupec, kluci zjistí, že kun je pryc.
Movie or TV Show: Neohlízej se, jde za námi kùn

Year Released or First Aired: 1,981.00