Malá Strana - "Evropa tancila valcík" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Evropa tancila valcík
Location: Hlavní město Praha, Czechia

A view behind the scenes of the three European courts and captures key events that preceded the meantime the greatest conflict in human history - the First World War.

Genre: Drama, History
Site address: Lázenská 5, Praha-Malá Strana
Scene description: Draga leaving to Serbia in the Serbian ambassador a diplomatic car

=========================================================

Historický film režiséra Otakara Vávry je pohledem do zákulisí trí evropských dvoru a zachycuje klícové události, které predcházely do té doby nejvetšímu konfliktu v dejinách lidstva – první svetové válce. Nemecký císar Vilém II., od narození težce handicapovaný, si lécí komplex ménecennosti pózou neohroženého vojevudce. Svými usurpátorskými metodami terorizuje vlastní dvur a zneprátelí si i nejbližší príbuzné. Je to on, kdo donutí rakousko-uherského císare k vyhlášení války po atentátu na Ferdinanda d’Este. Starický František Josef I. podlehne nátlaku i pres svuj odpor k militarismu a lpení na absolutistickém rádu. Neblaze pusobí i poslední ruský car Mikuláš II., podléhající fanatismu a intrikám své ženy. Dejinné události jsou ve Vávrove filmové rekonstrukci rámovány príbehem ceského archiváre ve Vídni Václava Kavana. Film spojuje fikci s historickými fakty; byly v nem použity i dobové dokumentární zábery.
Movie or TV Show: Evropa tančila valčík

Year Released or First Aired: 1,989.00