Malá Strana - "Z ceských mlýnu" - Prague, Czech Republic
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The screenplay for the film was a theatrical play of Karel Fort. The movie describes the life in the late 19th century in Prague.

Genre: Comedy
Site address: Maltézské nám. 9, Praha-Malá Strana
Scene description: Safranek and Kaliba arrives at the hotel

=========================================================

V režii Miroslava Cikána se na pocátku léta 1941 natácela komedie Z ceských mlýnu (1941). Predlohou k filmu byla divadelní hra Karla Forta odehrávající se na konci 19. století v Praze. Volným zpracováním motivu oblíbených lidových humoresek vznikla nepríliš nárocná veselohra, v níž hlavní role hráli Theodor Pištek a Jindrich Plachta. Mladou dvojici, která ke štestí prijde, ztvárnili Svatopluk Beneš a Zorka Janu, mladší sestra Lídy Baarové. Role tanecnice Loly Adiny Mandlové nebyla príliš velká, presto jí kritici venovali vetší pozornost vzhledem k výsadnímu postavení herecky v ceském filmu. Film Z ceských mlýnu mel premiéru 19. zárí 1941.
Movie or TV Show: Z českých mlýnů

Year Released or First Aired: 1,941.00