Malá Strana - "Snatky z rozumu" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak TV series Snatky z rozumu
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The five-part saga of two entrepreneurial families from the peak period of Cyech national revival begins in 1859 and ends with the opening of the National Theater in the 1881.

Genre:Drama, Romantic, History
Site address: Míšenská 6, Praha-Malá Strana
Scene description: Mr. Hafner escorted Betuš to home. Along the way he asks her to marry him, but after subsequent split of opinion on the emancipation of women, takes back his offer

=========================================================

Petidílná sága dvou podnikatelských rodu z vrcholného období našeho národního obrození na motivy románu Vladimíra Neffa zacíná v roce 1859 a koncí otevrením Národního divadla v roce 1881. Tento pametnický seriál patrí mezi nejcennejší díla archivu Ceské televize. U jeho zrodu stáli dva významní televizní tvurci - scenárista Otto Zelenka a režisér František Filip. Práce na scénárích zacala ješte pred jarem 1968 a diváci videli seriál poprvé na podzim téhož roku. Zasaženi a poníženi srpnovými událostmi a posrpnovým vývojem nacházeli v historickém seriálu útechu, povzbuzení a nadeji. V roce své premiéry seriál prekvapil kvalitou, dokonalým remeslným zpracováním a nádhernou prehlídkou hereckých výkonu. Dnes po sedmatriceti letech se Jirí Vala jako Martin Nedobyl, Slávka Budínová jako Valentýnka, Iva Janžurová a Jirina Jirásková jako "Preslice"- Hana a Betuše Váchovy, Vladimír Ráž a Gabriela Vránová jako Born a Líza vrátí k divákum jako predstavitelé duverne známých a oblíbených postav.
Movie or TV Show: Sňatky z rozumu

Year Released or First Aired: 1,968.00