Malá Strana - "Velká sázka o malé pivo" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Velká sázka o malé pivo
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The infamous Mr. Josef Jelínek, nicknamed Harry, to public awareness wrote a brilliant track impostor international format. Exclusive shop (fraud) selling Karlštejn Castle had brought him thirty thousand US dollars in the form of advances from the hiving-off of "his" castle. The television comedy Velká sázka o malé pivo is not a reconstruction of this case, based on historical facts...

Genre: Comedy
Site address: Restaurace Cerný orel, U lužického semináre 40, Praha-Malá Strana
Scene description: Franc lets musical clowns wash the car with which team will go to Karlstejn Castle

=========================================================

Nechvalne proslulý Josef Jelínek, prezdívaný Harry, se do povedomí verejnosti zapsal oslnivou dráhou podvodníka mezinárodního formátu. Exkluzivní obchod (podvod) s prodejem Karlštejna mu vynesl tehdy tricet tisíc dolaru v podobe zálohy z odprodání "jeho" hradu. V televizní komedii Velká sázka o malé pivo však nejde o rekonstrukci prípadu na základe historických skutecností. Pouze fakt, že se tak stalo, posloužil za námet Gustavu Oplustilovi pro hudebne zábavnou komedii, kterou v roce 1981 natocil režisér Vít Hrubín. A tak se píše rok 1946, je krásný letní den. V jedné pražské kavárne práve probíhá rozhovor mezi známou firmou galérky Moutelíkem a Srneckem - profesionálním podvodníkem, všeobecne nazývaným "inženýr"...
Movie or TV Show: Velká sázka o malé pivo

Year Released or First Aired: 1,981.00