Malá Strana - "Ceské století" - Prague, Czech Republic
A scene from Czech TV series Ceské století

Genre: Biographical, History
Site address: Cihelná ul., Praha-Malá Strana
Scene description: students burned books by Bohumil Hrabal, which is inclined to the Communists

=========================================================

Televizní cyklus, vytvorený podle scénáre spisovatele Pavla Kosatíka, nabídne nezvyklý pohled na mezní okamžiky moderních dejin naší zeme od roku 1918 do roku 1992. V každém z devíti dílu se zamerí na jedno datum a klícové aktéry, jejichž tehdejší rozhodnutí mela mít osudové dusledky pro celý národ, i pro ne samotné. Každý hrác mel v rukou nejaké karty a rozhodoval se, jaký trumf vynese. Autori Ceského století nehodnotí, jestli šlo o dobrý, nebo špatný tah, spíše je zajímá osobní príbeh „národního“ aktéra své doby. „Cyklus Ceské století nebude usilovat o rekonstrukce nejpravdepodobnejšího prubehu tehdejších událostí, nýbrž o vytvorení situací, v nichž diváci budou moci studovat a spoluprožívat s historickými postavami jejich pocity, pochyby, odhodlání i obavy. Vybírá si napínavé konflikty, jejichž dusledky se dramaticky promítaly do života lidí a ovlivnovaly smerování našeho národa na dlouho dopredu.
Movie or TV Show: České století

Year Released or First Aired: 2,013.00