Malá Strana - "Dum na predmestí" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Dum na predmestí
Location: Hlavní město Praha, Czechia

A movie about life in twenties in the last century. Anna Factor is the owner of a suburban house. In the house there is a strict order, and only a thief Gustav is well based with Ms. Factor...

Genre: Comedy
Site address: Cihelná ul., Praha-Malá Strana
Scene description: Mr. Zajicek on the walk

=========================================================

Majitelka predmestského domu Anna Faktorová ztrpcuje nájemníkum život. V dome panuje prísný rád a jediný, kdo s paní Faktorovou dobre vychází, je príživník a zlodej Gustav, který na ostatní donáší. Do podkroví se nastehuje starý mládenec Zajícek, úredník zastavárny. Po case najde zalíbení v sousedce, ucitelce hudby Vere Hronové. Hokynár Mejstrík má obavy o osud svého krámu v prízemí. Spiritista Šoltys je nucen platit zvýšené nájemné, když je pristižen pri seanci, a navíc se z jeho bytu ztratí hodiny. S temi pozdeji prichází do zastavárny prekupník. Zajícek hodiny pozná a ukáže se, že hodiny ukradl Gustav. Zajícek, který se sblížil s Verou, žárlí, když ji vidí hovorit se starším bohatým mužem...
Movie or TV Show: Dům na předměstí

Year Released or First Aired: 1,933.00