Socha Svatý Jan Nepomucký - Malesovice, Czech Republic
CS: socha svatý Jan Nepomucký // EN: Statue of saint John Nepomuk
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Socha svatého Jana Nepomuckého

Kamenosocharská práce z roku 1737. Atributy svetce: pero,kríž (architektonicky nárocneji vytvorený sokl a ohrádka). Socha se nachází u silnice smerem na Kuparovice. Vlastníkem je obec Malešovice. Socha je památkove chránena.

Na své místo se 31.3.2011 po proedení restaurátorských prací vrací socha sv. Jana Nepomuckého. Restaurátorské práce byly provedeny a dokonceny v roce 2010 restaurátorem Mgr.Martinem Slovákem. Celkové náklady na opravu cinily 103140 korun, z toho prostredky z „Programu“ Ministerstva kultury CR 42000 korun a 61140 korun bylo použito z rozpoctu obce Malešovice. Podrobnosti o popisu a rozsahu provedených oprav naleznete v priložené záverecné zpráve z 21.1.2011. Do schránky nevelkých rozmeru umístené v soše byl starostou obce Ing. Z. Pavlíkem vložen vzkaz pro budoucí generace.

Duben 2012 - vandal ukradl ze sochy svatozár.

EN:
Statue of St. John of Nepomuk

Stone sculptural works of the saint in 1737. Attributes: pen Cross (architecturally more demanding created plinth and playpen). The statue is located near the road leading to Kuparovice. It is owned by the municipality Malešovice. The statue is a historical monument.

To their original location March 31, 2011 after restoration work proedení returns statue of St. John of Nepomuk. The restoration work was carried out and completed in 2010 as a restorer Mgr.Martinem Slovak. Total repair costs amounted to 103,140 crowns, of which funds from the "Programme" of Ministry of Culture of 42000 crowns and 61,140 crowns were used in the municipal budget Malešovice. Details of the description and extent of fixes, see the attached final report on 21 January 2011. To Clipboard smallish size statue was placed in the village mayor Ing. Z. Pavlik loaded message for future generations.

April 2012 - vandal stole the statue halo.

Source/Zdroj: (visit link)