No. 2336 - Zámek Paskov, Czech republic
34U E 304977 N 5512318
The TS No. 2336 is baroque castle in Paskov . It had built in 1640 - 1646. TZ císlo 2336 patrí baroknímu zámku v Paskove. Byl postaven nejspíše v letech 1640 - 1646.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

Barokní zámek byl postaven v letech 1640-1646 za Václava z Vrbna patrne na míste puvodní tvrze. Zámek byl postupne majetkem mnoha šlechtických rodu a v r. 1869 jej nechal hrabe Moric ze Saint Genois po požáru prestavet do jeho dnešní podoby ctyrkrídlého zámku s mansardovou strechou a novoklasicistní fasádou. Po druhé svetové válce v r. 1945 byl celý majetek posledního majitele Otto Stolberga vyvlastnen a zámek adaptován na nemocnici. Tím došlo nejen ke zmene jeho poslání, ale do znacné míry také k negativnímu ovlivnení historické podstaty budovy. V soucasnosti zámek koupilo mesto Paskov a pomalu se rekonstruuje. konají se v nem napríklad svatby, Den Slezské brány a jiné podobné akce.

A baroque castle was built in 1640-1646 during the reign of Václav from Vrbno, on the place of a former fortress. It had gradually belonged to many noble families and in 1869 after a fire, a count Moric from Saint Genois had it rebuilt into today’s appearance of four-winged chateau with a gambrel roof and neo-Augustan facade. After the WW II in 1945, the whole property of the last owner Otto Stolberg was expropriated and the chateau was then converted into a hospital. Therefore, its previous mission of the chateau had changed and to a great extent it had also negatively influenced the historical principle of the building. Nowadays the castle bought city of Paskov and the castle is slowly reconstructing.
Where can you get this wooden stamp.: N 49° 43.966 W 018° 17.621

Opening Times: