Rudolf Hacker, Czech Republic
CS: Památník - Rudolf Hacker // EN: Citizen Memorial - Rudolf Hacker
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Ceský lesník, pestitel, školkar a vynálezce. Proslul vynálezem školkovacího stroje. Z cetných dalších vynálezu lze uvést secí strojek, školkovací prkénko, návrh plecky na koleckách, sázecí motyky, stroj na zasypávání semen, kartáce na pletí atd. Založil rozsáhlé lesní školky v Pouchove u Hradce Králové.
Vzhledem k tomu, že Rudolf Hacker je predevším znám jako lesník-školkar, byla na jeho pocest lesní školka na polesí Krtiny pri silnici proti krtinskému arboretu pojmenována Hackerovou školkou a v ní byl postaven jeho památník ve forme obelisku. Na nem je umístena bronzová podobizna Rudolfa Hackera a pod ní žulová deska s náisem:
"RUDOLF
HACKER
1859-1920
1929"

EN:
Czech foresters, growers, nurserymen and inventor. Školkovacího famous for the invention of machines. Of the numerous other invention include drills clockwork, školkovací board, the proposal on wheels weeders, planters hoes, seed filling machine, brushes for weeding etc. He established the vast forest nursery in Pouchov of Hradec Kralove.
Given that Rudolf Hacker is primarily known as a forester-nurserymen, he was in his honor at the tree nursery polesí Krtiny at road against krtinskému arboretum named Hacker kindergarten and it was erected a monument in the form of an obelisk. It is located on a bronze effigy of Rudolf Hacker and below granite slab with NAIS:
"RUDOLF
HACKER