Kampa u usti Certovky by Jan Minarik - Prague, Czech Republic
Kampa u usti Certovky // Kampa Island and Devil stream estuary
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The view of Kampa Island (visit link) and Devil stream (visit link) estuary from opposite side of Vltava River.

The author of this painting is Jan Minarík. You can find this painting in book 'Starou Prahou Jana Minaríka' (visit link) .

Jan Bedrich Minarík (December 15, 1862, Prague-Vyšehad - May 26, 1937) (visit link) , was a Czech painter and graphic artist, pupil J. Marák at the Prague Academy. He became famous as a painter of motifs disappearing part of Prague. His work falls within the years 1907-1911. His paintings captured Josefov district and some parts of the Old Town and New Town. Also captured a number of motifs vanishing areas or individual houses. He also painted on Vysehrad, Mala Strana and Prague Castle.

=========================================================

Ústí Certovky do Vltavy, v pozadí Malá Strana. V popredí vpravo objekt c.p. 101/102/111. vzniklý v místech nekolika puvodne stredovekých domu. Pozemek i se zástavbou zakoupil v roce 1780 Leonard Herget a záhy zde vybudoval cihelnu. Posléze probehla radikální prestavba podle plánu arch Josefa Zobela z roku 1796 a k dalším úpravám došlo v letech 1857-1858 podle plánu Kašpara Predáka a v druhé polovine 19. století byly provedeny další úpravy. Pri ústí Certovky vidíme rozestavený dum c.p. 100/111 ,.U Bubeníka"", postavený pred rokem 1620 s pristaveným dvorním krídlem v roce 1897. V pozadí domy ulice U Lužického semináre, veže kostela sv. Mikuláše a Malostranské mostecké veže a na obzoru premonstrátský Strahovský klášter. Vlevo severní výbežek ostrova Kampy."
Panoramatický pohled na malostranský breh se zmenil jen v detailech a v množství mestské zelene. K dalším úpravám objektu Hergetovy cihelny docházelo v prubehu 20. a 30. let 20. století a následne celý objekt spíše chátral. V roce 1995 areál vyhorel a roku 2002 byl behem povodní zatopen. Rekonstrukce do dnešní podoby zacala po požáru a skoncila po povodni v roce 2003. Dnes se zde nachází restauracní zarízení, prodejní plochy se zázemím a výstavní a bytové prostory. Vlevo je na fotografu patrný objekt rane barokní tzv. Prachárny, vybudované na míste starší zástavby, na Minaríkove obrazu zakryté vzrostlým stromovím

Artist: Jan Bedřich Minařík

Date of Painting: 01/01/1897