Sbor Církve ceskoslovenské husitské Karlín - Praha, CZ
33U E 460277 N 5548968
Building of Czechoslovak Hussite Church, congregation or local branch of the church in Karlín, Praha 8, former Karlin's synagogue.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Náboženská obec CCSH v Karlíne vznikla v roce 1923. Až do získání sboru se scházela na karlínské radnici. Po druhé svetové válce se z bývalých židovských karlínských obcanu vrátila z koncentracních táboru jen mizivá cást. Náboženská obec CCSH v roce 1946 odkoupila od karlínské židovské obce synagogu, která byla rekonstruována do stávající podoby. Synagoga je z r. 1853 a další objekt (nyní fara), byl pristaven v r. 1873. K velké oprave farního domu došlo pocátkem 70. let 20. st., celková prestavba probíhala v letech 1991–1992; kompletní rekonstrukce kostela i fary byla uskutecnena po povodni v r. 2002"

zdroj: (visit link)

Local branch of Czechoslovak Hussite Church Karlin was founded in 1923. Until the acquisition of present congregation hall met at Karlin Townhall. After the Second World War CCSH in 1946 bought former Karlin's synagogue, which was rebuilt in its current form. The overall reconstruction took place between 1991-1992, a complete reconstruction of the church and rectory were carried out after the flood in the year. 2002.
Reformed or Congregational Denomination: Czechoslovak Hussite Church

Status: Active House of Worship