Klikovka - Praha, CZ
33U E 455086 N 5546911
Early Baroque homestead, originally called Alsterlischer Hof, established r. 1643 as the summer residence of the knight Johann Christof Alsterle. The current name homestead acquired by Václav Klika, the owner of the years 1758-1767.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Rane barokní usedlost, puvodne zvaná Alsterlischer Hof (Alsterlický dvur), vznikla r. 1643 jako letní sídlo rytíre Johanna Christofa Alsterleho. Rod Alsterlu z Astfeldu, ceskobudejovických meštanu, byl Ferdinandem II. za záchranu ríšských klenotu pred švédskými vojsky povýšen do šlechtického stavu. Alsterlehe byl vlivným úredníkem místodržitelské kanceláre. Po nem roku 1689 zdedil dvur Maxmilián Wenzl Alsterle z Astfeldu, synovec Johanna Christofa. Soucasný název získala usedlost podle vlastníka z let 1758–1767, staromestského meštana a mlynáre Václava Kliky. V 18. a 19. století se zde vystrídalo mnoho majitelu – Franz Wenzl Hartmann von Löwenbrunn, Franz Adam Janovský z Janovic, Josef hrabe Nostic-Rieneck i majitel Konopište Franz Josef z Vrtby. V první polovine 19. století ji vlastnil obchodník Johann Josef Hawranek, majitel okolních usedlostí Ladronka, Skalka, Zámecnice a Klimentka. Na konci 19. století patrila (stejne jako napr. Skalka, Klimentka ci Zámecnice) lékarské rodine Renneru. V soukromých rukou byla do roku 1945, kdy ji získala pražská radnice a zrídila zde provozovnu Státního statku Hl. m. Prahy. Objekt byl od roku 1964 památkove chránen, nebyl však udržován a jeho vetší cást ustoupila v roce 1971 nové výstavbe. Objekt je opet v soukromých rukou. V roce 1997 zacala rekonstrukce zbylé cásti, v r. 2005 byla opravena fasáda a okna."

zdroj: (visit link)

Early Baroque homestead, originally called Alsterlischer Hof, established r. 1643 as the summer residence of the knight Johann Christof Alsterleh The current name homestead acquired by Václav Klika, the owner of the years 1758-1767, the Prague Old Town burgher and miller. In the 18th and 19th centuries there have been many owners The bigger part of the homestead was demolished in 1971 due to new construction. In 1997, the reconstruction of the remaining part began.
Earliest Recorded Date of Construction: 01/01/1643

Additional Dates of Construction: