Maly znak republiky Ceskoslovenske, Ceska posta, Zatec, CZ
33U E 396345 N 5575784
CZ/Maly znak republiky Ceskoslovenské byl jednim ze statnich symbolu Ceskoslovenska v letech 1920-1938 a 1945-1960. EN/Small emblem of the Republic of Czechoslovakia was one of the state symbols of Czechoslovakia in the years 1920-1938 and 1945-1960.
Location: Ústecký kraj, Czechia

CZ
Malý znak byl príjat, spolu se Stredním a Velikým znakem, Zákonem c. 252/1920 Sb. ze dne 30. brezna 1920. Malý znak byl v období První republiky (1920-1938) nejcasteji používaný, jelikož plne vystihoval jednotný charakter státu. Znovu se používal po osvobození Ceskoslovenska roku 1945. I presto, že Ústava 9. kvetna z roku 1948 stanovila, že státní znak a vlajku upravuje zákon (§169), používal se Malý znak dále, jelikož žádný takový zákon v tomto znení nebyl vydán. Malý znak se tedy používal až do roku 1960, kdy byl dne 17. listopadu 1960 prijat nový státní znak - Státní znak Ceskoslovenské socialistické republiky.
Zdroj: (visit link)
EN
Bearer of Coat of Arms: Historic country

Full name of the bearer: Ceskoslovenska republika

Where is Coat of Arms installed (short description) ?:
On the facade.

Material / Design: Stone

Blazon (heraldic description):
Na červeném štítě stříbrný dvouocasý lev ve skoku v pravo hledící, úst rozžavených, s jazykem vyplazitým, drápy a čelenkou, vše zlaté barvy, nesoucí na svých prsou červený štítek s třemi modrými vrchy, z nichž na prostředním vyšším vztyčen jest stříbrný kříž patriarší.

Ceska posta, Volynskych Cechu 3098, 438 01 Zatec, CZ