Aliancni erb Dubskych a Bukovskych - Picin, Czech Republic
33U E 432104 N 5510723
Aliancni erb Jana Václava Dubského z Vitinevsi a Ludmily Bukovské z Hustiran na podstavci sochy Jana Nepomuckého
Location: Středočeský kraj, Czechia

Dubský z Vitinevsi (nebo taky Dubský z Wittenau)
Zakladatelem rodu byl Václav Dubský (cca + 1634), který byl v roce 1626 povýšen do šlechtického stavu s predikátem z Wytiniowsý. Jan Václav Ferdinand Dubský z Wittenau vlastnil statek Picín.

Bukovští z Hustíran byli stará ceská vladycká rodina. Ze stejného rodu pocházeli i Chvalovští, Rodovští a Zárubové z Hustíran. Spolecní predkové pocházeli z Hustíran, západne od Jaromere ve východních Cechách, které drželi od 15. století, ale již tenkrát došlo k rozdelení. Rodu se stal podle A. Sedlácka osudným rok 1623, kdy prišel o "všechno jmení". Pozdeji vystupují spíše jako meštané.
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Jan Václav Dubsky z Vitinevsi a Ludmila Bukovska z Hustiran