Ostrov - Czech Republic
Ostrov Town Hall
Location: Karlovarský kraj, Czechia

The town was founded in 13th century. Historicla center has preserved its Gothic ground plan. The St.Michaels church from the 14th century was rebuilt in 16th century.

=========================================================

Puvodne stredoveká stavba nekolikrát vyhorela, a tak dnešní podobu ovlivnily její prestavby v letech 1569, 1795 a 1866. Puvodní gotickou stavbu dokládají mohutná obvodová zdiva s podloubími. Stredovekem dýchají také sklepy, jejichž puvod sahá až do ctrnáctého století. Do renesancní podoby byla Stará radnice prestavena po požáru v šestnáctém století. Dodatecne vznikla hranolová vež s hodinami, znakem mesta a tremi reliéfy, znázornujícími Šalamounuv soud, Spravedlnost a Zuzanu v lázni. Zhruba za tri století nato dostal dum po dalším požáru novogotickou podobu. Ve vstupním prostoru Staré radnice se nachází puvodní Sín konšelu – dnešní obradní sín mesta Ostrov. Ta se pyšní dochovaným fragmentem puvodní renesancní malby.
Výstavní prostor se nachází v podkroví Staré radnice, ke kterému vede vestavené klasicistní schodište. Jižní štít podkroví má v kamenném zdivu zachovalou cást puvodní goticko – renesancní konstrukce.
Name: Ostrov Town Hall

Ostrov, okres Karlovy Vary, kraj Karlovarský