Panský pivovar - Kunštát, Czech Republic
CS: Panský pivovar // EN: Sign of History Panský brewery
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Panský pivovar
Puvodne renesancní budova zámeckého pivovaru byla vystavena Janem Cerncickým z Kácova pred rokem 1546. Areál pivovaru byl znacne rozšíren Karlem Benediktem hrabetem z Lamberga na pocátku 18. století. K dalšímu rozvoji došlo v druhé polovine 19. století, kdy byl k pivovaru pristaven lihovar a budovy nové sladovny, bednárny a pivovarské lednice. Po ukoncení výroby ve 30. letech 20. století pivovarský areál chátral, což po roce 1971 vedlo k demolici vetší cásti pivovaru. Hlavní budova byla prestavena na byty a zustala zachována pouze kamenná stavba pivovarské lednice z let 1883-1889.

EN:
Panský brewery
Originally a Renaissance chateau brewery building was built by Jan Cerncický of Kacov before 1546. The brewery complex was expanded considerably Charles Benedict Count Lamberg from the early 18th century. Further development occurred in the second half of the 19th century when it was built onto the brewery and distillery building a new malt house, cask and brewer refrigerator. After production in the 30s of the 20th century brewery complex fell into disrepair after 1971, which led to the demolition of large parts of the brewery. The main building was converted into apartments and maintained only stone building brewery cooling from the years 1883-1889.
Group that erected the marker: státní zámek Kunštát

Address of where the marker is located. Approximate if necessary: