Pomnik Obetem 1 svetove valky - Zdanice, Czech Republic
CS: pomnik obetem 1. svetove valky // EN: World War I Memorial

CS:
Umístení: Ždánice, Mestecko, pred obchodním domem

Nápis:
Prední strana:
BORECKÝ VIKTOR, KAŠKA VÁCLAV, KRÁTKÝ EDUARD, ESENDR VOJTECH, MOUDRÝ FRANT., PŠENCÍK METHOD., ŠVÁBÍK FRANT., ŽÁDNÍK FRANT., ŽIŽLAVSKÝ PETR
1915
ELZNER JAN, CHROMÝ ŠTEPÁN, JARMA FRANTIŠEK, KUKULKA FRANT., KORÍNEK ANTOÍN, LINDENBERK ANT., MRÁZEK THEODOR, ŠTEPÁNEK JOSEF, POSPÍŠIL ANT.

Levá strana:
1917
NOVÁK MARTIN, PROKEŠ ONDREJ, PROCHÁZKA FR., SVOBODA PETR
1918
BOHUNOVSKÝ BR. LEG., BOHUNOVSKÝ LAD., KOBZINEK AL., KORÍNEK JIRÍ, KLIMENT ANT., LÁNÍCEK JAN ST., POLEŠOVSKÝ ALB., SANTLER KAR.,
ZEMRELÍ:
BLATNÝ FR., CADIL FRANT. LEG., GLASER LUDV. LEG., GOLDMAN MICH., HORÁK JOSEF, NOVÁK ŠTEPÁN, OPÁLKA FRANT., TYLL EDUARD, CIBULKA AL.

Pravá strana:
1915
THER JOSEF, TESAR LEOPOLD, VALOUCH ANT., VYTOPIL JOSEF, VYTOPIL FRANT., VÍTECEK INOCENC, ZJEVÍK JAN, JARMA FRANT. ST.
1916
KRÁTKÝ FRANTIŠEK, KORÍNEK JOSEF, KONECNÝ EMAN., LINDENBERK KAREL, VOZDA JAN, ZAPLETAL FRANT., ŽIŽLAVSKÝ ANT.
HAUSLER MANSFELD, KUCHYNKA FRANT., KONECNÝ FRANT., KROUPA GABRIEL, LÁNÍCEK JAN

EN: