Blåvand Fyr, Denmark
Blåvand fyr blev bygget i 1900. Blåvand lighthouse was built in 1900.
Location: Denmark

"Blåvand Fyr er et anduvningsfyr på 39 m oprettet i 1900 som erstatning for et vinkelfyr, der var opført på en træbåke 12 år tidligere. Fyret har en flammehøjde på 55 m og fyrkarakter på tre hvide blink hvert 20. sekund. Idet Blåvands Huk er Danmarks vestligste punkt udgør Blåvand Fyr landets vestligst beliggende bygning.

Tårnet blev elektrificeret i 1948 og brugte indtil det tidspunkt traditionelle lyskilder som f.eks. glødenetsbrændere. Den pære, der anvendes i dag er på 1.000 W.

Oprindeligt skulle fyret sikre indsejlingen til Esbjerg Havn sammen med de to fyrskibe på Horns Rev og Grådyb, der dog ikke er i anvendelse længere."
Kilde:wikipedia.dk

"Blåvand Lighthouse (Danish: Blåvand Fyr) is a seacoast lighthouse in Blåvandshuk near Esbjerg, Denmark. Built in 1900 to replace an older light, the lighthouse lies on Blåvandshuk, the westernmost point in Denmark, making Blåvand Lighthouse the country's westernmost building.

The lighthouse is 39 metres (128 ft) tall with a focal plane height (height of the light above sea level) of 55 metres (180 ft). The light can be seen up to 20 nautical miles (37 km; 23 mi) out at sea and flashes three times every 20 seconds. The lighthouse has a square floor plan constructed on a granite plinth with brick walls, which are whitewashed in modern day. Access to the battlemented rooftop is by a winding staircase ascending through a small trapdoor."
Source:wikipedia.org