Lodbjerg Fyr, Denmark
Lodbjerg Fyr blev bygget i 1883 af granitblokke fra Sverige. Lodbjerg Lighthouse was built in 1883 of granite blocks from Sweden.
Location: Denmark

Der findes en artikel om Lodbjerg fyr på dansk Wikipedia.
On the Danish Wikipedia there is an article about Lodbjerg Lighthouse.

"Lodbjerg Fyr er et fyr ved Vesterhavet i Lodbjerg Sogn i Thisted Kommune, tidligere Sydthy Kommune. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset er med bakke og tårn 48 meter over havet.

Det fredede fyr er stadig i drift, og lyser med to hvide blink hvert 20. sekund. Det er opført i 1883 af granitblokke fra Bohus i Sverige. Det ligger vest for Lodbjerg Klitplantage, og ud mod havet mod vest ligger den særprægede kystklint, "Sorte næse", som er op til 10 meter høj og består af moræneler. Fyret ligger i Nationalpark Thy, og mod nord ligger de store klitheder der udgør Natura 2000-område nr. 43 Klitheder mellem Stenbjerg og Lodbjerg. Mod syd ligger søerne Flade- og Ørum Sø, og længere mod syd Agger Tange og Krik Vig. Det er muligt at komme op i tårnet i dagtimerne."
Source:wikipedia.dk

The lighthouse was designet by a French engineer called Henry Lepaue.
From the beginning the lighthouse has a rotating lens. In 1908 it was converted to a mantle.

The tower is open to the public from 7 AM to 9 PM every day at a small charge. The light house is 35 meters high.