Weather station - Velké Losiny, Czech Republic
33U E 646014 N 5544235
CS: Zrekonstruovaná historická meteorologická stanice na ulici Lázenská ve Velkých Losinách // EN: The reconstructed historical weather station on Lazenska street in Velke Losiny
Location: Olomoucký kraj, Czechia

CS:
Obnovení historické meteostanice v centru obce Velké Losiny ...
... v rámci revitalizace centra obce byla v roce 2014 krome jiného provedena i rekonstrukce historické meteostanice. V dreveném domecku s prosklenou vitrínou na žulovém podstavci, který v centu stojí od nepameti, byly pred lety umísteny meteorologické prístroje, jako barometr apod. V prubehu let došlo nekolikrát k poškození, rozbití sklenené výplne a odcizení prístroju. Pri rekonstrukci byly vymeneny oškozené drevené cásti, pricemž zustala zachována vetší cást konstrukce stríšky a plechová krytina. Nové sklenené výplne vitríny jsou odolné proti rozbití a dovnitr byly umísteny nové prístroje, a to teplomer, hodiny barometr a vlhkomer. Pevne doufáme, že nove zrekonstruovaná meteostanice bude sloužit obcanum i návštevníkum naší obce další dlouhá léta.

Zdroj: ( Visit link )

EN: The reconstructed historical weather station in the village of Velké Losiny.