Stadhuis van Tongeren - Tongeren, Limburg, Belgium
City Hall built in 1755.
Location: Limburg, Belgium

Source: (visit link)
"Op de plaats van het huidige stadhuis stonden de oude lakenhal en de Kleersnijderskamer die bij de brand van 1677 verwoest werden. Bij deze brand ging ook het Tongerse raadhuis, dat zich op de hoek van de Grote Markt en de Sint-Truiderstraat bevond, in de vlammen op.
Op 27 februari 1737 besloot de stadsraad een nieuwe stadhuis te bouwen op de gronden van de verwoeste lakenhal. Twee maanden later, op 26 april 1737, vond de eerstesteenlegging plaats in het bijzijn van burgemeesters Willem-Abraham Cours en Jacob Grouwels. Tegen het einde van 1738 was de ruwbouw grotendeels voltooid, maar door het uitbreken van de Oostenrijkse Successieoorlog liet de afwerking van het stadhuis tot 1755 op zich wachten. De plannen voor het stadhuis waren van de hand van Pascal Barbier die zich hierbij liet inspireren door het stadhuis van Luik.
Tegenwoordig heeft het stadhuis veeleer een ceremoniële functie aangezien de gemeentediensten zich bevinden in het Praetorium aan de Maastrichterstraat."

EN:
"At the site of the current town hall stood the old cloth hall and Kleersnijderskamer which were destroyed in the fire of 1677. When this fire also went Tongeren Town Hall, which was located on the corner of Market and St. Truiderstraat in flames.
On February 27, 1737 the city council decided to build a new town hall on the grounds of the ruined cloth hall. Two months later, on April 26, 1737, the foundation stone was laid in the presence of mayors Willem-Cours Abraham and Jacob Grouwels. By the end of 1738 the structural work was largely completed, but the outbreak of the Austrian Succession War, the finish of the town hall had to wait until 1755 in itself. The plans for the town hall were written by Pascal Barbier, who was inspired here by the town hall of Liege.
Today, the town hall has a rather ceremonial function as the municipal services are in the Praetorium to the Maastrichterstraat."