De Voetboge Camer - Hasselt, Limburg, Belgium
31U E 664246 N 5644579
De Voetboge Camer (ook: De Hoogbrugge) is een huis te Hasselt, gelegen aan Grote Markt 2. // De Voetboge Camer is a house in Hasselt, located at Grote Markt 2.
Location: Limburg, Belgium

Source: (visit link)
"Het huis stond in de 14e eeuw bekend onder de naam: Die Hoichbrugge. Het betrof een hoge stenen bank waarop het vlees werd gekeurd. In het huis zelf was een herberg gevestigd. Vanaf 1542 zetelde hier het Hof van Vliermaal, een soort hof van beroep voor het Graafschap Loon.
In 1508 kocht de stad het huis, dat een der grootste huizen van de stad was, aan. Sinds 1597 kwamen hier de schuttersgilden bijeen, waaraan het gebouw de naam Voetboge Camer te danken heeft.
Het - oorspronkelijk houten - gebouw werd in 1620 gedeeltelijk versteend en in 1780 werd het door de stad verkocht aan een particulier, die tevens de hoge stenen bank moest slopen, daar deze het verkeer hinderde."

EN:
"The house was in the 14th century known as: Die Hoichbrugge. It was a high stone bench on which the meat was inspected. In the house was a tavern located. From 1542 resided here the Court of Vliermaal, a sort of court of appeal to the County of Loon.
In 1508 the city bought the house, which was one of the largest houses of the city, on. Since 1597 came the shooting associations gathered here, to which the building owes its name Voetboge Camer.
It - originally wooden - building was sold in 1620 partially petrified and in 1780 it became the city to a private individual, who also had to demolish the high stone bench, as they hindered the traffic."