Krudttårnet - Frederikshavn, Denmark
Krudttårnet i Frederikshavn er et Martellotårn og blev bygget 1686-1690. The Gun powder tower in Frederikshavn is a martello tower and was built from 1686-1690.
Location: Denmark

"Krudttårnet (bygget i perioden 1686-1690) i Fladstrand, (i dag Frederikshavn), er en del af en gammel befæstning. I dag ligger Krudttårnet tæt på Frederikshavn havn.

Krudttårnet er i dag hjemsted for et militærhistorisk museum og tjener samtidig som Frederikshavns vartegn.

Oprindeligt var Krudttårnet frit beliggende, men blev efterhånden omklamret af det nu nedlagte Frederikshavn Værft.

Det blev i 1974 besluttet at flytte det 4.500 tons tunge krudttårn til den nuværende placering. Transportvejen var 270 meter, og turen foregik i ét stykke over en periode på 13 måneder. Flytningen er beskrevet på museet. Undervejs blev en stor vandreblok gravet fri. Denne fik navnet Dynen og ligger i dag som en dekoration foran Banegården i Frederikshavn."

--Source (visit link)

The Gunopowder Tower was built from 1686-1690 in Fladstrand (today Frederikshavn) and was part of the fortification. Today it is housing a military museum. In 1976 the tower was removed 270 meters to its present location.