RM: 39544 - Toegangshekken Landgoed Lambalgen - Woudenberg
Toegangshekken tot Landgoed Lambalgen aan de Lambalgseweg nabij Woudenberg.
Location: Utrecht, Netherlands

Lambalgen is een landgoed in Woudenberg, net ten zuiden van Scherpenzeel in de provincie Utrecht. Het bos bestaat al vanaf de 13e eeuw, het landgoed vanaf de 15de eeuw. Het landgoed is ongeveer 290 hectare..

Rond 1719 waren er drie boerderijen, Groot Lambalgen, Klein Lambalgen en Lutteke Lambalgen. In die tijd stond Groot Lambalgen samen met een herenhuis op een omgracht eiland. Het landgoed met herenhuis werd in 1646 per opbod voor 28.000 gulden verkocht omdat er veel schulden waren, maar het is niet bekend wanneer dat huis werd gebouwd.

Bron en nog veel meer interessante informatie: (visit link)
Monument Number: 39544