No. 418, Lovecky zamek Ohrada, CZ
The Barogue hunters' chateau Ohrada
Location: Jihočeský kraj, Czechia

EN
The Barogue hunters' chateau Ohrada stands about 1 km south-west of the small town Hluboká nad Vltavou on the southern bank of the Munický Rybník (Munice Pond) in the Stará Obora (Old Preserve).

It was built between 1708 - 1713 as an occasional residence of Adam Schwarzenberg. It was never permanently occupied, only used during huntings and for banquets.

In the first half of the 20th century a ZOO was established near the chateau. The museum of forestry (hunting) and fishing (founded at the end of the 19th century) with exhibitions of gunmaking can be visited in the chateau.

CZ
Barokní lovecký zámecek Ohrada leží asi 1 km jihozápadne od Hluboké nad Vltavou na jižním brehu Munického rybníka uprostred Staré obory.

Byl postaven v letech 1708 - 1713 jako príležitostné reprezentacní sídlo v dobe honu pro Adama Schwarzenberga. Nikdy nebyl trvale obýván.

Zámek je dvoupatrový se dvema krátkými bocními krídly obrácenými do ctvercového dvora. Je v nem umísteno lesnické a rybárské muzeum, které bylo založeno již koncem 19. století, a expozice ceského loveckého puškarství. Pred druhou svetovou válkou byla jako živá expozice muzea u zámecku zrízena zoologická zahrada.
Opening Times:
Otevírací doba duben - květen pondělí - neděle 09:00 - 18:00 červen - srpen pondělí - neděle 09:00 - 19:00 září pondělí - neděle 09:00 - 18:00 říjen pondělí - neděle 09:00 - 17:00

Rating: