Ostrolovsky Ujezd - South Bohemia, Czech Republic
Ostrolovsky Ujezd Chateau
Location: Jihočeský kraj, Czechia

The predecessor of today's chateau was a medieval castle abandoned already in 1534. At the beginning of the 18th century it was rebuilt into a Baroque chateau.
After WW2 the chateau served successively as a school, then as a warehouse and at the beginning of the last decade of the 20th century was empty, unkempt.
The chateau has new owners, who in turn carry out reconstruction.

=========================================================

Krátce pred r. 1569 koupil Újezdec (s Dvorcem) od Petra Boubínského z Újezda Kryštof Korenský z Terešova a vystavel si v Újezdci renesancní tvrz. Na zacátku 18. století byla renesancní tvrz prestavena na barokní zámecek. V roce 1711 byl k nemu pristaven špýchar.
Zámecek stojí na zacátku obce pri silnici. Je to patrové, dvoukrídlé stavení se sedlovými strechami a s prucelím obráceným k jihu, s bosovanými nárožími, stavebne nevýznamné. Na zdech zbytky sgrafitové výzdoby. Uprostred dvou oken v patre je štukový oválný rám, freska se nedochovala (pri oprave fasády nahrazena novou). Vstupní pravoúhlý kamenný portál s melce profilovaným ostením.
Accessibility: No access- Private

Condition: Partly ruined