Ohrada - South Bohemia, Czech Republic
Ohrada Chateau
Location: Jihočeský kraj, Czechia

The hunting baroque chateau was built in the baroque style according to a project by architect Bayer for Prince Schwarzenberk as a hunting chateau at the beginning of the 18th century and was to serve for organised hunts and hunting celebrations. The first hunting museum here was established in the middle of the 19th century.

=========================================================

Lovecký zámek Ohrada najdete od Hluboké od Vltavou ve vzdálenosti okolo jednoho kilometru. Zámek stojí blízko Munického rybníka s chovem zamereným na ruzné druhy vodního ptactva. Jako dobrá pozorovatelna ptáku slouží drevené lávky nad rybníkem. Zámek stojí u alejí starých dubu. Lovecký zámek byl postaven roku 1842 pro Schwarzenbergy a mel se využívat k loveckým slavnostem a k porádání honu. Od poloviny 19. století zde bylo umísteno Muzeum lesnictví, myslivosti a rybárství, kde si v soucasnosti prohlédnete mnoho vycpaných zvírat, zbraní a loveckých trofejí. Jde o nejstarší muzeum tohoto druhu na svete. Mezi unikátními exponáty najdete napríklad jelení trofej s parožím šestadvacateráka, který byl uloven roku 1730. Z dalších expozic se dozvíte o živote v lese, o težbe dreva a rybníkárství. V zámeckých místnostech si všimnete bohaté freskové výzdoby.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact