Rozhledna na lázenské promenáde - Lednice, Czech Republic
33U E 633561 N 5405993
CS: Nove postavená rozhledna na lázenské kolonáde v Lednici // EN: The newly built look out tower in the spa of the city Lednice.
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
... se nachází na lednické lázenské promenáde, která zároven slouží jako cylostezka mezi Lednicí a areálem Apollo u Mlýnského rybníka. Nový objekt byl vybudován jako architektonická kulisa a dominantní prvek na konci promenády. Objekt je celorocne volne prístupný. Jelikož z pohledu rozhledny je zbudována pouze jeho úvodní cást (další pokracování zatím není povoleno díky památkárum), naskýtá se odtud pohled alespon na okolní louky a blízké lužní lesy a hlavne na celou trasu promenády. Tabulky popisující objekty, které se v daných výsecích nacházejí, jsou zatím spíše jenom imaginární, nebot z tak nízko položeného místa je ve vetšine prípadu nelze prozatím shlédnout. Ale i tak je velice zajímavým architektonickým prvkem v krajine a onech prozatím 23 schodu stojí za to vystoupat a podívat se po zdejším okolí.

Zdroj: ( Visit link ) , ( Visit link )

EN: