Kostel svatého Klementa Maria Hofbauera - Brno, Czech Republic
CS: Kostel svatého Klementa Maria Hofbauera // EN: The Church of St. Clement Maria Hofbauer
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Kostel svatého Klementa Maria Hofbauera se nachází v mestské cásti Brno-jih (Horní Heršpice), v Bednárove ulici. Je novobarokne-secesním kostelem, který byl navržen profesorem Ferdinandem Hrachem z nemecké technické školy. Postaven byl v letech 1911–1912, a to hlavne pro nemecké obyvatelstvo, které tehdy v oblasti Horních Heršpic prevažovalo nad ceským. Zasvecen byl Klementu Maria Hofbauerovi, což byl významný clen rádu redemptoristu.

EN:
The Church of St. Clement Maria Hofbauer is located in the city of Brno-jih (Upper Heršpice) in BEDNÁROVÁ street. It's neo-art nouveau church, which was designed by Professor Ferdinand Hrach from the German Technical School. It was built in 1911-1912, mainly for the German population, which at that time in Upper Heršpice prevailed over Czech. Dedicated to the Clemens Maria Hofbauer, which was a significant member of the Redemptorist order.

Source/Zdroj: (visit link)