Erb baronu z Lilgenau - Lnare, Czech Republic
Erb baronu z Lilgenau nad vchodem do zámku Lnáre.
Location: Jihočeský kraj, Czechia

O rozkvet zámku ve Lnárích se zasloužil zejména Karl Klement von Lilgenau, též Karel svobodný pán z Lilgenau (4. ledna 1857 Rezno– 21. prosince 1924 Lnáre).

Karl Klement von Lilgenau byl rakouský šlechtic a politik z Cech, na konci 19. století poslanec Ríšské rady.

Vystudoval univerzitu a techniku v Mnichove a Hohenheimu, pak hospodárskou a lesnickou vysokou školu v Hohenheimu. Prodelal vojenskou službu. Byl porucíkem zemebrany. Pusobil jako velkostatkár. Patril mu statek Lnáre a Životice, od roku 1889 Starý Smolivec.[1] Velkostatek Lnáre prevzal roku 1880. Rozšíril zdejší hospodárství na výmeru 6120 hektaru.

V doplnovacích volbách v zárí 1892 byl zvolen na Ceský zemský snem za kurii velkostatkárskou, nesverenecké velkostatky.
Bearer of Coat of Arms: Noble (aristocratic) family

Full name of the bearer: Karl Klement von Lilgenau