Zichovice - West Bohemia, Czech Republic
Zichovice Chateau
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Zámek Žichovice je dvoukrídlá budova s fasádami zdobenými obdélnými renesancními sgrafity. Starší je krídlo severní, které svou východní, nižší cástí pohltilo starší tvrz Jana Kavky z Rícan. Jinak dvoupatrová obdélná budova je kryta vysokou sedlovou strechou s renesacním štítem na západní strane. Okna jsou – stejne jako v prípade krídla západního – obdélná jednoduchá i zdvojená v jednoduchých rámech. Na jižní, nádvorní strane severního krídla se dochovaly barokní slunecní hodiny. Západní krídlo, menší obdélná budova, se ke krídlu severnímu pripojuje pouze svým severovýchodním nárožím. Je to rovnež dvoupatrová budova s vysokou sedlovou strechou a renesancními štíty nad obema kratšími prucelími. Ve východní cásti vybíhá ze strechy západního krídla hranolová schodištová vež s hodinami, zakoncená stanovou stríškou. K zámku priléhá na severu a západe menší park.

=========================================================

The former fortress (brewery) from the late 16th century. It was rebuilt around 1603 by John Libštejnským from Kolovrat to today renaissance chateau with a square clock tower. In the east wing is the castle chapel from 1680, in the western hall is a barrel vault.
Accessibility: No access- Private

Condition: Partly ruined