Hasicska zbrojnice - Krumvir, czech Republic
CS: Hasicska zbrojnice v obci Krumvir // EN: Firehouse in village Krumvir
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Sbor dobrovolných hasicu v Krumvíri byl založen dne 25. brezna 1904. Obecní kronika se o této události zminuje strohým konstatováním: „Toho samého roku založen byl v obci hasicský spolek“. Pro mnoho našich predchudcu a soucasníku to však znamenalo zásadní událost, která nezrídka vedla k celoživotnímu zapálení pro hasicskou vec. Hasicství vneslo do obce také kulturní a spolkový ruch. Za druhé svetové války se cinnost sboru omezovala na úkoly ukládané válecnými opatreními, jako byla pohotovostní služba, samaritánské kurzy a školení v civilní protiletecké obrane a požární a bezpecnostní hlídky. Politické zmeny po roce 1948 se promítly i do cinnosti sboru. Došlo k celostátní reorganizaci dobrovolného hasicstva a z hasicu byli najednou požárníci. Odvádeli však stejne záslužnou a obetavou práci. Za dobu své existence se SDH Krumvír podílel na mnoha zásazích pri likvidaci požáru, povodnových pracích a jiných technických akcích, kdy byly chráneny lidské životy, zdraví a hmotné majetky.
Sbor dobrovolných hasicu je zájmovým spolkem s vlastní právní subjektivitou. Prevážne ze clenu sboru se však organizuje zásahová jednotka sboru. Tuto jednotku zrizuje a vybavuje obec Krumvír v souladu se zákonem o požární ochrane a souvisejícími predpisy. Jednotka SDH Krumvír je jednotkou požární ochrany, která je z hlediska plošného pokrytí zarazena do kategorie JPO III, tzn., že se jedná o jednotku sboru dobrovolných hasicu obce s cleny, kterí vykonávají službu v jednotce požární ochrany dobrovolne.
K dnešnímu dni jednotka sboru disponuje temito zásahovými vozidly:
• cisternou CAS 20 M2R MAN
• dopravním vozidlem AVIA DA 12

Oba automobily jsou vlastnictvím obce Krumvír, cisterna byla zakoupena v roce 2008 díky dotace od Ministerstva Vnitra CR a Jihomoravského kraje.

EN:
Volunteer firefighters in Krumvír was founded on March 25, 1904. Municipal chronicle of that event mentions a curt statement: "That same year it was founded in the village fire club". For many of our predecessors and contemporaries, however, marked a major event, which often led to a lifelong passion for firefighting thing. Firefighting has brought to the village also cultural and social tourism. During World War II the church activity confined to the challenges imposed by wartime measures such as the emergency services, the Samaritan courses and training in civil air defense and fire and safety patrols. Political changes after 1948 were reflected in the work of the church. There was a nationwide reorganization of voluntary firemen and firemen were once the fire brigade. They led away but equally meritorious and dedicated work. During its existence, the SDH Krumvír involved in many interventions during a fire, flood washing and other technical events, which were protected human life, health and material possessions.
Volunteer fire brigade is a special interest association with legal personality. Mostly from church members, however, organizes Task Force Corps. This unit establishes and equips community Krumvír in accordance with the Fire Protection Act and related regulations. The SDH Krumvír a fire protection unit, which is in terms of area coverage categorized as a JPO III, ie., It is a unit of volunteer firemen community with members who perform the service of fire protection voluntarily.
To date, the unit has these corps intervention vehicles:
• CAS 20 tanker M2R MAN
• transport vehicle AVIA DA 12

Both cars are owned by municipalities Krumvír, tanker was purchased in 2008 thanks to a grant from the Ministry of Interior and the South Moravian Region.

Source/Zdroj: (visit link)
Paid or Volunteer: Volunteer