Zbytky hradeb - Vyskov, Czech Republic
CS: zbylé kamenné hradby mestského opevnení // EN: the remaining city walls
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Hradby ve Vyškove - se nacházejí za kostelem Nanebevzetí Panny Marie a v ulici Pivovarská. Výška hradeb dosahuje 3 až 6 metru, síla zdiva je zhruba 155 cm. Tyto hradby jsou pozustatkem mestského opevnení ze 14. století.
Kamennými hradbami byl Vyškov obehnán patrne již ve 14. století. O jejich existenci v tomto období svedcí mestská pecet z roku 1403, kde byla znázornena hradební zed s veží a otevrenou bránou. Ovšem tyto hradby nebyly zvlášt pevné, protože v roce 1423 mesto dobyly a zcela zpustošili husité. Po husitských válkách bylo mestské opevnení obnoveno, což nám dokládají písemné zprávy z té doby. Nejvíce zabezpecena byla východní hradba, kde probíhala v dvojité linii.

EN:
Walls in Vyskov - located behind the Church of the Assumption and Street Brewery. The height of the walls reaches 3-6 meters, the strength of the wall is about 155 cm. These walls are the remains of fortifications from the 14th century.
Vyškov stone walls was surrounded probably in the 14th century. Their existence in this period suggests the city seal in 1403, where it was shown fortification wall with towers and an open gate. However, these walls were not particularly strong, because in 1423 the city was captured and totally devastated by the Hussites. After the Hussite wars was restored fortifications, which are documented written reports from that time. Most secured the eastern wall, which was carried out in a double line.

Source/Zdroj: (visit link)