Obelisk - Brasschaat (B)
A obelisk, erected in 1884 by Armand Reusens and build by the Italian sculptor della Casa.
Location: Antwerpen, Belgium

De obelisk, een monument opgericht door Armand Reusens. De obelisk geschonken door zijn broer, graaf Georgius Reusens. Georgius werkt op dat moment als diplomaat van de koning bij de Heilige Stoel in Rome en heeft goede contacten met de paus Leo XIII.
De obelisk is een verheerlijking van de familie Reusens in het algemeen en van Georgius Reusens in het bijzonder.
De obelisk bevat verschillende Latijnse opschriften. Deze kunnen vertaald worden als:
- Noord zijde: Graaf Georgius Reusens heeft dit opgericht in het jaar 1884 tijdens de regering van Leopold II.
- Oost zijde: N. della Casa, beeldhouwer uit Bavanium
- Zuid zijde: De obelisk uit Italië aangevoerd, heeft graaf Georgius Reusens, zaakgelastigde van de Belgische koning bij de Heilige Stoel, aan zijn familie geschonken aan graaf Armand Reusens, burgmeester van Brasschaat.
- West zijde: R. Buti, ridder, bouwmeester te Rome.
Bro: (visit link)

English abstract:
The obelisk was a gift of count Georgius Reusens to his brother count Armand Reusens. Armand Reusens wat at that time the mayor of Brasschaat. A fev very straight lanes start/end at the obelisk.
Date Created/Placed: 1884

Gemeentepark Brasschaat Brasschaat Belgium