Liblin - West Bohemia, Czech Republic
Liblin Chateau
Location: Plzeňský kraj, Czechia

Two-storey Baroque chateau with a mansard roof, built on the site of a former fortress. The facades are divided by colums with decorative heads.
Close to public, it houses the Department of Social Welfare.
=========================================================

Zámek v Liblíne je dvoupatrový, má fasády clenené sloupy s ozdobnými hlavicemi. Pred zahradním prucelím je dvouramenné schodište. Vstupní prucelí zámku je obráceno k západu. K dvoupatrové strední cásti se kolmo smerem dopredu pripojuje stejne rešené levé krídlo, vpravo proti levému krídlu stojí patrová budova se starším typem fasády. Hlavní a levé krídlo clení prubežne pilastry s hlavicemi. Nad okny se strídají trojúhelné a segmentové rímsy. Do patra strední cásti prucelí stoupá vnejší predsazené dvouproudové schodište s kuželkovým zábradlím. U paty schodište umísteny plastiky lvu. Od levého krídla zámku na orator kostela stojícího na návsi vede most s plným zdeným zábradlím podklenutý peti oblouky. Pilastry po stranách vstupu nesou rozštepený segmentový štít. Strecha je mansardová. Zámek byl postaven v letech 1770-1780. Z této doby se zachovalo pravé, jižní krídlo. V letech 1847-1857 bylo hlavní a levé krídlo zvýšeno o druhé poschodí. Dvouramenné vnejší schodište bylo postaveno po roce 1912.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact