No. 318, Klaster Porta Coeli, CZ
Porta coeli Convent
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

EN
The “Gateway to Heaven” or Porta Coeli in Latin is a unique convent complex near the quiet little town of Tišnov. A community of Cistercian nuns still lives here to this very day, maintaining the spirituality of the location. The convent was founded in the 13th century by the mother of St. Agnes of Bohemia in order for her to be able to live out the rest of her days there.

CZ
V Predklášterí u Tišnova leží klášter Porta coeli, kde i dnes zde žije komunita sester cisterciacek. V areálu kláštera se nachází Podhorácké muzeum, ve kterém mohou návštevníci zhlédnout nškolik stálých expozic.

Porta coeli (v prekladu Brána nebes) je ženský cisterciácký klášter ze 13. století. Pri prohlídce kláštera s pruvodcem se úcastník seznámí s nejzajímavejšími místy jako jsou románsko-gotická bazilika Nanebevzetí Panny Marie s proslaveným portálem, krížová chodba s rajskou zahradou nebo kapitulní sín. V hodinových intervalech jsou zprístupneny prostory gotického jádra kláštera: kostel, krížová chodba s rajskou zahradou a kapitulní sín.
Opening Times:
Prohlídky kláštera zajišťuje Podhorácké muzeum. Pracovníky muzea můžete kontaktovat na tel. 549 213 933; 549 412 293; fax 549 213 935 nebo e-mailem predklasteri@muzeumbrnenska.cz