Libice nad Doubravou - Czech-Moravian Highlands, Czech Republic
Libice nad Doubravou Chateau
Location: Kraj Vysočina, Czechia

The chateau was built in the baroque style in 1709. In r.1862-64 was expanded, and rebuilt in Neo-Gothic tower.

=========================================================

Zámek byl vystaven nekdy po roce 1709 v barokním stylu Václavem Rudolfem Haugvicem. Z této doby se dochovaly pouze klenby v prízemí zámku. Tehdy se jednalo patrne o patrovou budovu o pudorysu obdélníka s navazujícími hospodárskými budovami. V letech 1862-1864 k nemu nechal Benedikt Boleslavský z Rittersteinu pristavet severní trakt s vežickou a zároven prošel novogotickou prestavbou. V následujících letech se zde vystrídala celá rada majitelu, mezi nimi i Karel Gürtler z Kleebornu. Od roku 1925 zámek vlastnil ing. Jaroslav Hostan, kterému byl po revoluci navrácen. Ten jej obratem prodal.
Accessibility: No access- Private

Condition: Partly ruined