Prilepy u Holesova Chateau - South Moravia, Czech Republic
Prilepy u Holesova Chateau
Location: Zlínský kraj, Czechia

Renaissance Chateau was rebuilt in 1603 by Vaclav Nekes of Landek from an older fortress. The chateau was owned by the Counts of Seilern, who in 1885 it was rebuilt in its present form. The chateau is owned by the municipality today and it is close to public.

=========================================================

Renesancní zámek byl prestaven v roce 1603 Václavem Nekešem z Landeka ze starší tvrze. V roce 1778 byl v majetku hrabat ze Seilernu, kterí jej v roce 1885 prestaveli do dnešní podoby. Dnes je zámek majetkem obce a je verejnosti neprístupný.
Zámek je v soucasné dobe majetkem obce Prílepy, a prozatím není nijak využíván - není tudíž ani prístupný. Obec, jakožto jeho vlastník, uvažuje o vhodném využití zámku, bud jako domov duchodcu, nebo jako ústav sociální péce.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact