Thatch Cottage - Rymice, Czech Republic
Open-air museum of folk architecture in Rymice
Location: Zlínský kraj, Czechia

EN
A complex of village buildings from eastern Haná - objects of folk architecture from the 18th and 19th century with thatched roofs, homesteads, crofter houses, a smithy, a saddle-maker's workshop, etc.

CZ
Areál památek lidového stavitelství východní Hané v Rymicích u Holešova se nachází na úpatí Hostýnských hor. Vesnická stavení rekonstruovaná v sedmdesátých letech predstavují zpusob bydlení a hospodarení v této cásti Moravy v posledních dvou staletích. Sedm objektu lidové architektury stojí na puvodním míste a dotvárí charakter vesnice. Krásu minulosti potkáte v Rymicích témer na každém kroku.

Všechny domy v areálu jsou postaveny tradicní technologií dreveného srubu opatreného hlinenou omítkou, nebo z nepálených cihel, strechy mají krytinu ze slamených došku. Návštevníci si mohou prohlédnout interiéry domu vybavené tradicním inventárem kuchyní, svetnic a hospodárských místností. K videní je také dílna vesnického sedláre a stará kovárna s výhní a kovárským náradím. Z blízkých Borenovic byl do Rymic prenesen vetrný mlýn nemeckého typu, jehož ramena je možno nastavovat podle smeru vetru otácením celého objektu na nosné konstrukci zvané beran. Rychlost otácení lze regulovat pridáváním ci odebíráním plachet, drevených desek zavešovaných na ramena.
Instructions for Visiting a Waymark:
To claim a find, you must submit a photo of the site, taken from a different angle to the one shown on the page.

Roof Type: Roof has Reed covering

Wall Type: Walls are constructed from Mud